Content protected by Whocopied.me

David Bain

David Bain – International Kajak Guru - NRS Kayak Guru and Whitewater Expedition Kayaker

 

 

Der er meget at se frem til i første weekend i juni, når vi holder Kajak Camp.

 

På vores Kajak Camp får du en enestående mulighed for at høre om Davids spændende og fascinerende liv og erfaring som kajakroer – og du har også mulighed for at spørge ham til råds om netop det du gerne vil vide.

 

David Bain er professionel kajakroer – og #2 i verden indenfor foskajak. Han er et stort navn inden for kajaksporten – særligt foskajak og ny i havkajak.

 

Han vil til Kajak Camp'en den 21. + 22. juni 2022 dele ud af sin store erfaring og deltager hele weekenden i de mange spændende aktiviteter, der løber over hele weekenden. 

 

Der er her et spændende og once in a lifetime event i vente for alle kajakentusiaster.

 

Se meget mere om arrangementet her.

 

David Bain:

 

Professionel kajakroer siden 2008. Han har roet kajak siden han var helt lille. Siden han var 16 har han repræsenteret NRS og været team paddler hos dem. Han laver en del promotion gennem video og konkurrencer, hvor han får de flotteste placeringer. Han blev blandt andet nr. 2 ved Adidas Sickline 2015. Davids lidenskab er white water kajak – også kaldet fos kajak. 


"Jeg var meget heldig og fik et samarbejde med NRS allerede da jeg var 16 år. Det har været et kæmpe privilegium, og støtten fra virksomheden og medarbejderne i løbet af denne tid har hjulpet mig med at vokse og udvikle sig til både atleten David og den person, jeg er i dag."

 

"NRS omfavner alt, hvad jeg mener er vigtigt, når man er vild med kajak. Det er helt tydeligt, at de laver super gode produkter, der fokuserer og tager udgangspunkt i sporten – og de engagerer sig i paddlesporten. Det inspirerer mig og så mange andre, der foretrækker at bruge NRS-produkter."

 

NRS er en af verdens mest anerkendte og meget populære producenter af beklædning og grej og udstyr til eksempelvis kajaksporten. Se mere her

 

 

 

 

 

"Som barn var sport det, der fyldte i mit liv – jeg nød det virkelig, for det er det, livet handler om for mig.

Jeg havde aldrig troet, at kajak ville blive så stor en passion og have så stor betydning for mit liv.

 

Jeg er så glad for det og det er mit store mål i livet: At bruge så meget tid som muligt i en kajak på vandet – i alle variationer.

Jeg startede som slalom-roer og jeg blev meget hurtigt vild med playboat og freestyle kajak og fos kajak sideløbende med mine ambitioner inden for slalom.

Med tiden fylder fos kajak mere og mere og nu laver jeg skifter jeg mellem slalom, både træning og konkurrencer, og fos kajak, hvor jeg også deltager i et par konkurrencer om året.

 

Jeg har altid sport inde på livet – det er vigtigt for mig at føre en sporty livsstil. Det er min passion og jeg holder mig helst aktiv hele tiden. Hvis jeg ikke er på en flod, klatrer jeg, er på vandretur eller finder en anden eventyrfyldt aktivitet – der må gerne ske noget, og meget gerne på vandet eller i bjergene."

 

 

 

En livsstil eller afslapning?
 

"Jeg kan ikke lide at blive for filosofisk, når jeg taler om hvor meget og hvordan kajaksejlads fylder i mit liv, men for mig optager kajak de fleste dage. Jeg vil gerne have maksimal nydelse ud af livet, og for mig betyder det som regel at tage på tur i kajak og have det sjovt."


Hvad synes du om havkajak som sport?

 

Som en white water paddler er jeg meget vant til meget strøm og stejle floder, men store udvidelser af åbent vand er noget nyt for mig. Ture med en havkajak giver mig et helt andet perspektiv. Det er en stor naturoplevelse – hvor jeg er meget længere væk fra land end jeg er når jeg er på fos tur. I en havkajak ser man et helt andet miljø på turen langs kysten. Det giver mig mulighed for at se et helt andet dyreliv end jeg ser på en flod. Det gør et stort indtryk på mig: Den overvældende følelse af at mærke at man bare er en lille person i den store natur. Man mærker kræfterne og får en ro, man ikke får i en fos kajakken – det er jo mere action, der er i fokus. Det værdsætter jeg meget.

 

 

Hvordan bruger du det?

 

Jeg kan godt lide havkajak fordi det udfordrer mig rent fysisk – det er – udover naturoplevelsen også en effektiv måde at træne fysikken, kadence og forbedre min form. Jeg elsker at kunne komme ud på vandet og padle kontinuerligt i længere tid. Det er et eventyr hver gang man tager på vandet i en havkajak.


 

Hvad giver havkajakken dig, som du ikke kan få fra andre typer kajakroning?

 

En smuk tur i en havkajak tilbyder som sagt en anden naturoplevelse end fos, og her får jeg også gode udfordringer. Især i Storbritannien har vi meget stærkt tidevand mellem øerne, og det betyder, at planlægningsaspektet er afgørende. Det er også et aspekt, som jeg ikke er så god til og har brug for at arbejde på! Jeg elsker at lære nye færdigheder.

 

 

Hvordan bruger du din erfaring fra foskajak, når du tager en tur i en havkajak?

 

Min erfaring med fos har givet mig gode færdigheder, når det kommer til at surfe og lege i bølgerne i hurtigt vand. Havkajak giver mig særligt meget indsigt og erfaring med risikostyring, og jeg håber, at jeg bliver endnu mere sikker på vandet.

Jeg synes, at havet ofte kan ses som en stor flod med tidevand. Der kan trækkes rigtig mange ligheder til white water – og alligevel er det helt forskelligt.

 

 

 

Grej & Udstyr fra NRS - Fordele og styrker?

 

NRS er stolt af at skabe varige produkter, der ikke kun er holdbare og i robust kvalitetsmateriale, der kan holde til kajaklivsstilen, og det er udført i højeste kvalitet, så du kan nyde din tid på vandet. NRS har også et bredere sortiment end mange mærker, hvilket betyder at du har flere valgmuligheder, når du køber et af deres produkter, fordi der er fokus på at lave flere modeller, så de passer til dine behov.

NRS er 100% ejet af sine medarbejder, og hver person, der arbejder på NRS, er kajakroer, kanoentusiast, stand-up paddler eller lignende. Det betyder, at alle, der er med i produktionen har en kærlighed til kajaksporten, og de deler ønsket om at bruge så meget tid på vandet som muligt. Det betyder også, at indsigten er til stede, når der skal skabes nye produkter – de kender behov og udfordringer, og det giver virkelig gode og anvendeligt udstyr og grej.

 

 

Hvad ser du mest frem til, når vi ses i juni til Kajak Camp hos KajakFreak?

 

Jeg kan virkelig ikke vente med at komme tilbage til Danmark og catche up med Brian, møde lokale roere fra området, samt se den nye Kajak Freak-butik. Jeg padlede faktisk med Brian en sommmeraften i 2018, og jeg var forbløffet over den smukke natur, der er lige uden for døren hos Kajak Freak.

Lige siden har jeg virkelig glædet mig til at komme tilbage på vandet i Danmark og forhåbentlig udforske nogle fantastiske steder med kajak.


 

Derfor er jeg vild med NRS - Udstyr og grej fra NRS

 

Godt udstyr er vigtigt og er med til at give de gode oplevelser på vandet et ekstra skub. Jeg går meget op i min pagaj. Jeg er meget pernitten, når det kommer til pagajer! En anden meget vigtig ting er min fløjte - den skal jeg lære at have bedre styr på, for det sker tit, at den forsvinder for så at dukke op i bagenden af min kajak!

 

 

 

Top NRS Need to have- produkter?

 

1. NRS Riptide Jacket - Riptide er den perfekte jakke. Let og fuldt udstyret, det giver mig mulighed for at komme ud og nyde hvert minut på vandet uden bekymringer – og med virkelig god bevægelighed.

 

2. NRS Freefall tørbukser - Freefall tørbukserne spiller en vigtig rolle i samlingen af udstyr sammen med Riptide jakken.

 

3. NRS Basic / Deluxe sikkerhedspakke. Sikkerhed frem for alt. Disse kits indeholder nogle af de væsentligste ting, jeg skal bruge på vandet.

 

4. NRS Neopren vådssko og neopren støvler - Ingen kan lide kolde fødder – og slet ikke mig! Skoene er min garanti for varme tæer, og ind imellem kombinerer dem med Hydroskin Wetsocks. Så undgår jeg at blive kold eller fryse. Se vores udvalg over modeller her 

 

5. NRS Odyssey CVest – Den er virkelig populær hos mange – med god grund. Det er rammen for ultimativ sikkerhed. CVest er i den nye udgave lavet med en fuld back – således, at den fylder hele ryggen. Begge PFD'er giver dig mulighed for at have alle mine nødvendigheder med på vandet. Hvis jeg ryger i vandet, ’flyder jeg højt’. De har gode reflekterende detaljer, så jeg er let at se i vandet.


 

Top NRS nice to have produkter?

 

1. NRS Navigator tørdragt - Den ultimative luksus til kajakroere. Man er sikker på at være varm og tør på en rigtig behagelig måde under alle omstændigheder,

fordi den er vandtæt, åndbar og super holdbar.

 

2. NRS Hydroskin Sokker - Varme tæer og lav svangstøtte. Helt perfekte neopren sokker.

 

3. NRS Deck taske - Sådan har jeg de vigtigste ting tæt på og samtidig fornuftigt opbevaret.   

 

 

 

 

 

 

Se vores store udvalg af NRS Grej og Udstyr her 

 

g.co/verifyaccount