Content protected by Whocopied.me

Rebel Havkajakker

 

 

Rebel Kayaks - Built on Experience 

 

Vi kan ikke få armene ned af begejstring over, at vi nu kan tilbyde alle Kajakfreaks en helt særlig samling af kajakker. Det er kajakker, der er bygget med indsigt og erfaring. Fra én kajakfreak til alle kajakfreaks. Der er gennemtænkte detaljer og lækre materialer. Johan Wirsén fortæller her, hvordan han har anvendt sin egen indsigt og passion for havkajakker til at skabe en serie havkajakker, der når rundt om de fleste behov og typer inden for havkajakgenren. Vi så især begejstringen og interessen for Rebel Kayaks her i Kajakfreaks kajakcenter i Handbjerg, ved vores seneste event, hvor deltagerne ad flere omgange måtte forbi de smukke kajakker og kigge, beundre og røre. Det er ikke uden grund: Johan Wirsén her med denne kajaklinie sat standarden for en helt ny generetion af havkajakker. Her kan du læse om de unikke og særlige egenskaber, de hver især er designet til – sådan at der findes den perfekte kajak til dig og det, du ønsker, en havkajak skal kunne.
 
 

REBEL KAYAKS er unikke: en moderne og opdateret havkajakserie, hvor designet er defineret ud fra den store erfaring grundlæggeren Johan Wirsén med årene har gjort sig. Rebel Kayaks er et samarbejde mellem Johan Wirsén og Aquarius, og det er der kommet helt særlige og vanvittig flotte kajakker ud af. 
Her er ikke tale om en masseproduktion af kajakker, men nærmere specialisering fordelt på 7 modeller, som hver især har særlige styrker. Til fælles for alle kajakker er, at de er skabt og bygget ud fra Johan Wirséns enorme kendskab til kajaksporten. 
Det er dét, Johan Wirsen selv fremhæver ved sine kajakker – at du kan mærke, at de er skabt med kendskab og erfaring: i de bedste materialer.
 
 
 
”Det var i starten på hobbyplan, jeg designede og byggede havkajakker.
Derefter gik der 10 år med at designe kajakker for brands.
Nu er det for mig tiden at komme tilbage til udgangspunktet:
Min glæde og lidenskab for kajakkerne”.
– Johan Wirsén
 
 
 
 
 
Hvordan startede det hele?
'Jeg er født og opvokset på en svensk ø og min far havde mange slags både til alle typer formål: lige fra fiskeri til sejlads- og endda vandski. Det var derfor meget naturligt, at jeg fik denne interesse, og til sidst uddannede mig som bådbygger. Det har altid været min passion at bygge eller genopbygge mine egne ting - selv motorcykler!'
Kajakker - og især klassiske kajakker med lange glatte linjer - har altid appelleret til mig. Der er noget særligt over kajakker og den vigtighed der er, når de tredimensionelle former, skal samles på en jævn og præcis måde.
De to første modeller, som blev sat i produktion, er mine to grønlandske kajakker: "ILAGA" og "Greenland T". Disse to modeller vil flere genkende fra mine tidligere designs og arbejde. De er velkendte, anerkendte og højt ansete af padlere over hele verden. De er i denne havkajakserie blevet justeret og givet flere detaljer, sådan at de er optimerede og opdateret. Der er også lagt et større fokus på glasfiberet, sådan at du får en mere stiv, fast og lettere kajak.
Det er vigtigt for mig, at jeg designer og bygger kajakker, som jeg gerne vil padle selv.
Det er den type kajakker, som jeg personligt føler mig meget for, og da de er velkendte, er de netop min signatur på designet.
 
 
 
Når det kommer til kajakker og livsstilen på vandet – så gør det til din egen rejse.
Min erfaring er, at der ikke er en generel all round løsning, som passer til alle.
Lyt til dig selv: - det er ikke altid så vigtigt, hvilket redskab vi bruger,
eller hvilke eksotiske steder du tager hen; Din egen vandkant er ofte super god.
Padling eller sejlads er mindfulness for mig - og forhåbentlig også for dig.
– Johan Wirsén
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rebel Jara havkajak
Jara er mest af alt en hurtig touring kajak – men den er også meget mere: et mix, som tilgodeser mange ønsker og behov. Du kan få Jara i to størrelser Jara og Jara High Volume. Herved kan du få den model, som passer til dit behov: Hvor meget grej og udstyr du har brug for, på de ture du tager?. Den er ideel både til træning, hvis du hovedsageligt har et ønske om at komme i bedre form – men samtidig har du muligheden for at tage grej med, hvis du vælger en længere tur. Først og fremmest er det en performance kajak, en såkaldt skegboat, men foretrækker du en havkajak med ror, vil den også kunne levere en flot performance og lækker oplevelse med det.
Med sit lave bagdæk er den let at rulle: det er dækket netop designet særligt til.
 
 
 
 
Jara og Jara HV har begge et skrogdesign med kraftig knækspant og det giver dig en let gang gennem vandet, når du sidder i din Jara.
En udvidet volumen på bagsiden gør det også nemt at fange en surfbølge og få lidt fart på. Jara er udstyret med et let V-formet bund .
Rebel Jara har samme effektive og flotte dækdesign som Husky og Big Dog.
Den har indbygget rustfrie beslag til ekstern bugsérsystem, som også kan anvendes til tyverisikring på tagbøjlen på bilen eller til et træ i naturen. 
Da Jara havkajakken blev skabt, var ønsket at give dig en hurtig, men let og manøvrebar kajak med god stabilitet. Giv dig selv oplevelsen at prøve den af i vores kajakcenter – vi ligger lige i vandkanten.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kayaking is the answer.  
Who cares what the question is.
 
 
 
 

 

 
Rebel Greenland T
 
 
Rebel Kayaks 'Grønland T er til paddlere, der ønsker et lav volumen i den klassike grønlandske stil med et større cockpit.
T-modellen er derfor en udvidet design af ILAGA. Større volumen og bredde, som er i harmoni med et større cockpit – og samme længde på 5.45 cm som Ilaga.
Den har de samme klassiske linjer som Ilaga med en kraftig knækspant langs det let V-formede skrog.
Frontdækket er i ekstra lavt design og velegnet til hele spektret af rul, bagdækket gør det især let at lave klassisk grønlandsk rul.
 
 
 
Greenland Ts bananformede spring er skabt til nem manøvrering.
Grønland T har ryglæn udført i glasfiber, hvor hældningen flugter cockpittets bagkant.
Det skaber særligt gode forhold til rul, hvor du ligger lavt over bagdækket - ligesom ved ILAGA.
Der er også tilføjet en ekstra elastik til bagdækket, så du har plads til f. eks en storm-åre eller en ekstra pagaj.
 
Ryglænet kan vippes frem og giver dig mulighed for opbevaring af udstyr, du gerne vil have ’tæt på’.
Greenland T's dækdesign er det samme som på Ilaga, men hos Greenland T får du en ekstra dagsluge på 15 cm placeret bag cockpittet – til de ting, du gerne vil have i nærheden.
Kajakken har monteret sikkerhedsbeslag, sådan at du har mulighed for at for at låse kajakken til dit tagstativ, et bugsérsystem eller sikre den til et træ i naturen.
 
 
 
 
 
 
 
Money can’t buy you happiness,
but it can buy you a kayak
- and that’s kind of the same thing
 
 

 

 

Rebel Ilaga

Ilaga betyder ven på grønlandsk – og du bør være lige så kræsen, når du vælger din havkajak, som du er, når du vælger dine venner.

Ilaga er en af de mest anerkendte og værdsatte grønlandske havkajakker på markedet. Det originale design skabt af Johan Wirsén finder du kun hos Rebel Kayaks. Ilaga er en low volume grønlandsk havkajak med integreret og justérbar rygstøtte – sådan at du har de mest optimale forhold, når du laver rul. Der er også plads til grej bag sædet.

 

’Denne kajak startede som et lille projekt i mit værksted, og her fyldte jeg al min erfaring og indsigt, som jeg har opbygget gennem årene, hvor jeg har bygget grønlandske havkajakker. Ingen – heller ikke jeg-  havde drømt om, hvor populær og positiv respons, denne havkajak ville få. Rebels havkajak Ilaga er en af de mest anerkendte kajakker på markedet i dag’

– Johan Wirsén

 

 

 

 

Se mere om Rebel Ilaga Havkajakken her 

 

 

 

Smooth water does not make a skillful kayaker.

 

 


 

 
BIG Dog -  Gnarly Dog havkajak
 
Big Dog minder til forveksling Rebel Husky, men er øget i størrelse. Formålet er at imødekomme dig, som efterspørger en havkajak med god plads og større forhold – dette er altså også kajakken til den større paddler, eller dig, som ønsker en havkajak, hvor der er mulighed for at medbringe meget grej og udstyr.
The Big Dog er ikke kun hvad man traditionelt vil definere som en high volume kajak, men nærmere en XL model, med stort fokus på især den gode pasform og en god kontakt mellem dig som padler og din kajak.
Med et moderat spring og en symmetrisk design af skrog får du her med Big Dog en legende kajak. Med en kraftig knækspant og let V-formet bund med særlig fokus på symmetri i kajakkens form.
Havkajakken har samme lave profil som Husky - det gør det let at manøvrere. Dækdesignet er det samme som ved Husky, og det lave bagdæk gør den det let at rulle. Ligeledes er denne udstyret med sikkerhedsbeslag, så den kan låses på bilens tagbøjle eller sikre din kajak i naturen og ekstra elastikker til dit udstyr.
 
 
 
 
 
 
 
Everyone must believe in something.  
I believe I’ll go kayaking.
 
 
 
Rebel TOC
Alle svar kommer fra et spørgsmål. Og svaret giver ofte andre spørgsmål.
Da kendskabet og kærligheden til Rebel Kajakker voksede, og flere og flere faldt for Rebel, steg behovene og jeres ønsker også:  Havkajakken Greenland T er skabt og inspireret fra vores populære Ilaga. Den er skaleret op i størrelse og udført med nøglehulscockpit – det er den optimale form for den større padler og det giver samtidig mulighed ture med meget grej og udstyr.
Så kom der flere ønsker: Kan vi ikke få en havkajak med oceancockpit? Svaret er: Greenland T - TOC
Samme luger, samme længde, samme knækspant som en Greenland T, men med et mindre cockpit i oceanform. Designet og funktionen, som vi kender det hos en traditionel grønlandsk kajak - i større størrelse.
Rebel har udvidet sin grønlandske havkajak familie og fulgt jeres ønsker: – med hærdet kant og ocean cockpit. En grønlandsk havkajak i en større størrelse
 
 
 
 
 
 
 
I don’t need therapy
I just need to go kayaking.
 
 
 
Rebel Husky Havkajak
Huskies er legesyge, hårdtarbejdende og venlige hunde – og det kendetegner også Rebels Husky havkajak.
En af Johan Wirséns første grønlandske kajakker hed Husky. Denne model er en opdateret og forbedret version af den oprindelige, hvor fokus har været ikke at fravige for meget fra det originale udgangspunkt. Samtidig er er Husky en særdeles opdateret og moderne allround havkajak med inspiration fra de klassiske grønlandske havkajakker.
Husky er en low volume havkajak med moderat spring og et cockpit med en symmetrisk form: Her får du en en kajak, der leger i bølgerne. Med et kraftigt knækspant og en flad V-formet bund og symmetrisk design, er Husky designet til at være let at manøvrere. Den har et lavt bagdæk, som gør den meget let at rulle. Dækdesignet er uændret fra det originale design – det fungerer virkelig godt og i harmoni med det nye og optimerede Husky havkajak. For en padler på op til 90 kg, er Husky en rigtig legebåd - og den kan også klare en større oppakning. Den kan derfor også være et godt valg til for eksempel flerdagsudflugter.
Husky er udstyret med sikkerhedsbeslag, så du kan sikre din kajak på taget af din bil eller i naturen. Huske er ligeledes udstyret med ekstra dæksliner til dit grej og udstyr.
 
 
 
 
 
 
 
If in doubt paddle out.
 
Nu kan alle få den Rebel kajak, der passer til både din krop og behov.
Prøv dem alle og sammenlign!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A rough day at sea is better than any day at the office.
 
g.co/verifyaccount