Content protected by Whocopied.me

Silverbirch Kanoer - Ingen smuthuller, Helligdage eller Kompromiser

Kanoguide:

Ny dreng i kanoklassen -Silverbirch er værd at holde øje med og værd at prøve! 

Silverbirch er en kanolinie med sublim og flot finish: Den er fuldt helt til dørs. Kano er et spændende stykke legetøj. Ofte forbindes en kano med rolige familievenlige ture op og ned ad åen – men der er absolut potentiale til meget mere end de hyggelige ture.

Det er oplagt at vælge en kano til dig, der ikke har mod på at starte med at sætte måsen i en kajak og komme i gang med de fede naturoplevelser. Den hen-vender sig også til vildbassen i dig, der gerne vil have lidt bølgeleg og variation fra din kajak.

 

Man kan altså skure op og ned for tempoet i en kano og den kan tilpasse behov for jer som familie eller dig som enkeltperson, hvor en kajak anbefales at gøre flere overvejelser i forhold til den enkeltes højde, drøjde, niveau og ambitioner.

 

Med en kano får du multiløsninger: Leg, zen-turene og oplagt samvær, og den møder behov for jer som familie og dig som enkeltperson. Oplagt valg til sommerhuset, uanset om du bor ned til havet eller i nærheden af åen. 
En af kritikpunkterne ved kanoer er, at det er et stort og uelegant skrummel at slæbe rundt på – og det er næsten helt umuligt alene. Der findes endda videoer på Youtube, som vejleder dig i, hvordan en kano kan løftes alene, fordi det for mange er en udfordring både i størrelsen og vægten på kanoen. 


Ikke længere: Der er nye drenge i klassen. 
Silverbirch er et brand du bør holde øje med – de to fyre, James og Steve, som står bag virksomheden har udviklet en helt eminent serie plastkanoer, som løser en stor del af de vægtmæssige udfordringer. Kanoerne i særligt letvægts-plastmateriale, som har skåret en del kilo af, hvad en gennemsnitskano vejer. Det betyder, at du alene kan håndtere kanoen uden at det betyder, at turen på vandet kompromitteres: Det skal være let og sjovt at komme på van-det og i en Silverbirch kano er det absolut bedste betingelser. At den så også er brandsmart og flot er tydeligt: 

 

                                  

 

>>Klik her og se det store udvalg >>

 

 Vi ser mange besøgende i butikken, der liiige skal forbi og ae for kanoerne i vores udstilling,  og med et skævt smil siger: Ja, det var egentlig en kajak, jeg er kommet for at kigge på – men jeg skulle altså også lige se den der kano an. Den ser spændende ud!
Og dét er den bare. Det, der især gør Silverbirch bemærkelsesværdig - udover det lækre design og den fede finish er materialet lækkert. Det er særligt gennemtænkt og sætter helt ny standard for, hvad du kan forvente og kræve af din kano. Plastic er mange ting, og med en almindelig kano kan sådan en kano veje op til 50 kg, så indvendingerne om vægten er berrettigede. Silverbirch har udviklet en kanolinie, hvor en kano vejer omkring 29 kilo, så der er skåret næsten halvdelen ag vægten fra hvad der ellers er en normalvægt for en kano. Det betyder, at du lettere kan håndtere den alene. Modellen er flot og meget gennemtænkt udformet – det er kanoer designet og produceret til entusiaster – jer, der også vil det tekniske, leg, drejninger – sejloplevelsen er superb i en Silverbirch kano.


Hvorfor er det at man ikke bare laver kanoer i glasfiber, som man gør med kajakker?

Det kunne man måske også, men der er lidt højere krav og forventninger til holdbarhed og robustheden i en kano. Den skal kunne holde til tumleri, og ridser, bump og små slag. Plastik glider af på sten og grene, du kan risikere at skulle sejle over, så her er du en bekymring mindre. Du kan tabe en kano, slæbe den henover sten og grus og i det hele taget skrumle rundt med den. 
En anden god egenskab en kano af plast har er lydsvagheden – du får et mere elegant glid igennem vandet uden følelsen af at komme bragende igennem naturen, som man kan opleve i en alu-kano, når vandet slår mod aluminiums-væggen på kanoen. 

 

- Fantastisk Plastik: Som kun Silverbirch kan lave kanoer. 

 

 

DuraCORE plus 
Hårdt og holdbart trelags-polyethylenmateriale.
Holdbarhed og robusthed er i fokus. Plastsammensætningen er en sandwichkonstruktion: Hård yderskal, en skum-kerne og en medium-hård inderside for at sikre fleksibilitet. Denne sammensætning sikrer den bedste spredning af energi fra stød. Dual core er således på én og samme tid robust og fleksibel – og UV stabil. 

 

DuraLITE
Ydersiden er en meget stiv og hård hvidvands-plastkonstruktion – Efter vores mening den bedste, der findes. Skummet er optimeret til at have en lavere massefylde, også kaldet densitet, og det giver en tyk-kere kerne end den, der bruges i DuraCORE. Materialefordelingen mellem lagene er optimeret til at få mest muligt ud af de overlegne materialer – og samtidig reducere vægten på din kano markant. 
Resultatet? Stivere, lettere og alligevel bare mere holdbar. 
Den mærkbare vægtbesparelse på de fleste Silverbirch modeller i DuraLITE er  i skarp konkurrence med high-end kanoer produceret med komposit- eller royalex-konstruktionsmetoder.

 

 

 

Broadland leverer det hele – så du ikke skal gå på kompromis med hverken sejlegenskaber, vægt eller styrke. Broadland 16 er super kano, der henvender sig til stort set alle de ønsker og formål du måtte have.
Her får du en allround kano, der begår sig overlegent både på det stille vand og til fos/whitewater. Broadland 16 er super kano, der henvender sig til stort set alle de ønsker og formål du måtte have. 


Broadland leverer det hele – så du ikke skal gå på kompromis med hverken sejlegenskaber, vægt eller styrke. Du får med Brodland 16 en kano bygget i det innovative 3-lags Duralite Polyethylen – en super letvægtsplast, der på samme tid er stærk og robust: 


Corelite er konstrueret og udviklet fordi der er en stor efterspørgsel på en ny generation af materialer, der er lettere end den gængse polyetylen uden at miste styrken. Dette nye plast-materiale er stivere, mere slid-stærk – uden at det tynger i vægt: du får her en markant lettere kano. 


Broadland 16 er en kano der er: 

 • Slidstærk 
 • Slagstærk 
 • Formstabil i vandet. Primær og sekundær stabil. 
 • Let at bære: 33,5 kg: 6,5 kg lettere end eksempelvis en standard plastkano, der ofte vejer 50 kilo. 

 

Længde: 485 cm | Bredde: 92 cm | Vægt 33,5 kg | Lasteevne ca. 385 |

 

 

>> Se Broadland 16 her >>

 

 

Broadland 15 er en kusine til Broadland 16 – i en lidt mere komprimeret variant. 
Broadland-designet henvender sig til alle – en all round kano, som begår sig rigtig godt på både stille vand, åer og floder – og samtidig er den god til fos – det man også kalder whitewater. 


15 er lettere at håndtere både på land og på vandet, fordi den er lettere og kortere. Den er generelt mere manøvredygtig. Broadland 15 er fin til to padlere, og design og mål på Broadland 15 passer også perfekt til dig, der ønsker en 1-pers kano.  


Kanoen er produceret i det topmoderne DuraLite  en ny type plast-materiale. Det er mere fast og stærkt. Det betyder, at du her får en slidstærk kano, som også er lettere end hvad du ellers finder på markedet 

 

Broadland er det perfekte valg til dig, som ønsker en let og håndtérbar kano uden at gå på kompromis med sejlegenskaber, styrke og vægt. 

 

Broadland 15 er: 

 • Slidstærk 
 • Slagstærk 
 • Formstabil i vandet. Primær og sekundær stabil. 
 • Let at bære: Let at bære: 29.5 kg - 4 kg lettere end Broadland 16 - og hele 20,5 kg lettere end eksempelvis en standard plastkano, der ofte vejer 50 kilo!

 

Længde: 464 cm | Bredde: 91 cm | Vægt 29.5 kg | Lasteevne ca. 370 kg | 

 

 

>> Se Broadland 15 her >> 

 

 

Silverbirch Firefly 14  - Solokano for entusiasten, der ønsker at udforde deres evner og kunden.


Silverbirch FireFly er designet med fokus på at skabe den ultimative all round solokano: Alsidigheden er bevaret. 
Det er en kano, der er let at kontrolere under mange forskelige forhold. Du vil føle dig hjemme og let kunne bevare kontrolen - også under svære forhold. Det er en kano, der padler godt på åbne strækninger med fladt vand, men som også kan håndtere moderat fos. En kano, der let kan sejles både med en let oppakning og uden oppakning.


Silverbirch Firefly 14 DuraLITE har en perfekt længde for en solokano: 436. Den lave vægt for duraLITE på kun 25,5kg gør kanoen let at håndtere alene på vandet og let nok at bære op på land alene.
Firefly er virkelig-virkelig en super fed kano at padle. Det er allerede blevet Mr. Freaks personlige favorit. 


Firefly er: 

 • Slidstærk 
 • Slagstærk 
 • Formstabil i vandet. Primær og sekundær stabil. 

 

Let at bære: 25,5 kg - 8 kg lettere end Broadland 16 og hele 24,5 kg eksempelvis en standard plastkano, der ofte vejer 50 kilo. 
Vi lagerfører Firefly-modellen i kvaliteten duraLITE med ask-ræling, webbing (flettet) sæde. Farve: blå.

Længde: 436cm | Bredde: 82 cm | Vægt 25,5kg | Lasteevne ca. 285 | 1 stk træ/flet sæder inkluderet | Ask-ræling og tværstivere/sæder i asketræ.

 

>>Se Firefly her >> 

 

 

Se de fedeste kanoer i vores 2500m2 kano og kajakcenter 

g.co/verifyaccount