Content protected by Whocopied.me

Tørdragt - Stor guide

 

En tørdragt er en af de større investeringer, du kan gøre dig, når det kommer til grej og udstyr til dig havkajak. Når det er sagt, så er en tørdragt også virkelig lækkert at have i sin samling. Det giver dig flere muligheder i al slags vejr – og sæsonen for havkajak forlænges med mange kilometer.

 

Din nye tørdragt giver sammen den rette underbeklædning den optimale termiske beskyttelse, når du skal på tur i et koldt miljø med lav vandtemperatur.

For at sikre dig størst mulig glæde og længst mulig levetid på din tørdragt anbefaler vi at du læser vores guide grundigt igennem inden ibrugtagning. Er der noget, du er i tvivl om, står vi altid klar til at vejlede dig.

 

 

Sådan ifører du dig let og skånsomt din tørdragt

Det kan være en kunst at beskytte tørdragten så vidt muligt. Det er ofte, når du tager din tørdragt af eller på, at din tørdragt lider mest overlast og slid.

Det er meget vigtigt, at du er forsigtig, når du tager din tørdragt af og på - manchetterne i latex er følsomme og du kan risikere, at de revner, hvis du er for ivrig.

 

Se her, hvordan du bedst muligt skåner din tørdragt:  

 

Opbevar ikke din tørdragt i direkte sol, og efterlad den ikke i et varme køretøj. Sol skader latexmanchetter og varmen kan påvirke de tapede syninger.

Du kan med fordel forsigtigt bøje manchetten ind i dragten, mens den tørrer for at beskytte den mod udtørring af sollys.

 • Du skal særligt være meget forsigtigt, når du opbevarer og transporterer din tørdragt for at undgå at beskadige lynlåsen. Fold eller rul dragten, så lynlåsene ikke er bøjede eller knækkede. Sørg for, at der ikke er tunge genstande placeret oven på den rullede dragt.

 

Se her, hvordan NRS anbefaler, du folder og skåner din din tørdragt: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vask og tørring af din tørdragt

 

 •  Det er meget vigtigt, at du husker at skylle din tørdragt i fersk vand efter brug, især hvis du har været i snavset vand eller havvand.
 • Hvis det er nødvendigt med mere grundig rengøring, skal du bruge et produkt, der er designet til tekniske beklædningsgenstande. Vi anbefaler produkter som eller Nikwax Tech Wash. Følg det pågældende produktvejledning nøje.
 •  Brug ikke flydende vaskemidler, blegemiddel eller andre kemikalier til din tørdragt.
 •  Vi anbefaler håndvask og skylning; undgå maskinvask.
 • Du må under ingen omstændigheder benytte tørretumbler, da det vil beskadige dragtens latex manchetter

 

 

 

 

 

 

Gendannelse af holdbart vandafvisende middel/durable water repellant (DWR)

 

 •  Dragtens yderstof får en DWR-behandling af producenten, så vandet danner vandperler i stedet for at blødgøre fibrene og forstyrre åndbarheden. Denne behandling er langvarig, men til sidst vil slid og snavs overvinde den, hvilket fører til at stoffet absorberer vandet.
 •  Nogle gange er det nok at vaske væk tilsmudsning på tøjet med rengøringsmiddel som  Nikwax Tech Wash.Det fås i eksempelvis sportsforretninger. Hvis dette ikke fungerer er næste skridt en DWR-gendannende behandling.
 • Her er der et par gode DWR-erstatningsbehandlinger tilgængelige. Vi anbefaler Nikwax Direct Wash-in og Nikwax Direct Spray-On. Følg nøje det valgte produkts brugsvejledning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Opbevaring af tørdragt

 

 

 

 • Opbevar tørdragten tørt og kølig og væk fra direkte sollys (husk at sikre, at den også er helt tør indvendig)
 • Opbevar med TIZIP® lynlåse helt lukket.
 • Opbevar ikke dragten i rum med forbrændingskilder, f.eks. fyrrum; de kan generere ozon, hvilket skader latex

 

 

 

 

 

 

 Sidste råd før du skal på vandet:

Gå aldrig rundt i din dragt uden at du har fodtøj på. Selv meget små sten kan lave et lille hul i dragtens sokker. I pauser og lignede kan det være en god ide at sidde på et underlag.

Se også vores udvalg af 

 

 

 

 

g.co/verifyaccount