Content protected by Whocopied.me

Stor Guide: Sprayskirt - Sådan finder du den rigtige størrelse

Er du i tvivl om, hvilket sprayskirt eller spraydeck der passer til din kajak? Fortvivl ikke - det er let at finde størrelsen selv.


Hvilket sprayskirt skal jeg vælge? - Sådan tager du målene på dit cockpit.

Sprayskirt, spraydeck, dækken, skørt – der findes rigtig mange navne for det, men det har uanset hvad vi kalder det en vigtig funktion, når du skal på tur i din havkajak.  

Der findes helt utroligt mange forskellige slags sprayskirt, du kan vælge imellem og det kan næsten virke uoverskueligt at få købt det helt rigtige. Med denne guide er du klædt godt på til at finde det sprayskirt, der passer til dig og din havkajak. 


Sådan gør du: 

Du skal kende målene på kajakkens cockpit - og så skal du vide, om formen på cockpittet er keyhole - altså nøglehulsformet eller et ocean cockpit. 

Her ser du forskellen: Set oppefra kan man sammenligne cockpittets form. Ocean er organisk formet som et æg - Keyhole ligner et nøglehul.

Når du skal måle størrelsen på dit cockpit handler det om længden og bredden - sådan måler du: HUsk, at du her skal finde kajakkens længste og bredeste punkt for at få det præcise mål for dit cockpit. 

 

Vi har i vores butik og webshop forskellige mærker og modeller, og vores udvalg rammer de fleste kajakkers mål. Når du har målene på dit cockpit, er du klar til at finde det sprayskirt, der passer til din kajak. 

 

Hvor stramt skal et sprayskirt til min havkajak så være? 

Som udgangspunkt er det vigtigt, at du kan få det af under vandet, hvis du kæntrer. Samtidig skal det ikke sidde så løst, at en bølge kan slå det af. 

Som ny roer bør du vælge et sprayskirt, som sidder forholdsvist løst, hvor den mere erfarne roer ofte vil vælge et sprayskirt, der sidder stramt som et trommeskind. 

Sprayskirts fra Reed sidder generelt stramt til og kan for nybegyndere virke meget stramt. Det er foretrukket af de fleste erfarne havkajakroere, men er du ny og måske en smule usikker på din selvredning, kan du overveje et sprayskirt fra et mærke, der sidder knap så stramt til - eller vælge at gå en størrelse op. 

 

Er du vild med bølger, surf og leg på vandet, anbefaler vi neopren. 

Vi har forskellige typer og mærker i sprayskirts til havkajak og spraydeck til turkajakker:

HF -  Reed  - Seals – Kajak Freak – Padler – NRS

- Se vores udvalg her: 

 

   

 

 

Dette er en guide til dig fra Kajak Freak. Vi ønsker som en del af vores service at give dig den bedste start og indsigt i vores produkter. 

Guiden er vores bedste råd til dig, som har spørgsmål eller ønsker vejledning angående vores produkter.

Det betyder også, at dette er en generel guide, som netop tager udgangspunkt i det generelle.

Ønsker du andet eller mere vejledning med udgangspunkt i dig og dine behov, er det nødvendigt, at du kigger forbi butikken - gerne med kajakken under armen :-)  

 

Lige når det kommer til valg af sprayskirts kan det være en kæmpe udfordring at skabe en skudsikker guide, fordi præferencer og udgangspunkt for alle der roer kajak, er meget forskellige alt efter krop, niveau og tilgang til kajak.

Når vi får henvendelser om spraysskirts er spørgsmålet altid det samme - hvilket skal jeg vælge? Når det kommer til en personlig ting, som et sprayskirt er udgangspunktet forskelligt.  – skal det sidde stramt eller løst? Og hvad er stramt/løst for dig? Nogle af vores modeller er som nye stramme og det kan for eksempel betyde, at nye roere kan få tanken, at det ikke passer til cockpittet, fordi det sidder så stramt at det kan virke, som om det kunne gå hen og gå i stykker, hvis man sætter det på. Er du ny er det anbefalelsesværdigt at vælge et spraydeck, der lettere kan trækkes af i forbindelse med for eksempel en selvredning. Skal man være HELT sikker på at få et sprayskirt, som passer til både kajak og roer er det derfor bedst at kigge forbi og evt. tage kajakken med

😊

 

Har du brug for mere info? 

 

 

Se også vores udvalg af 

 

g.co/verifyaccount